GELD VERDIENEN MET BLOGGEN

Ik zal u zo dadelijk een algemeen kader laten zien dat u kunt volgen om helemaal opnieuw een winstgevende blog te beginnen.

Maar laten we eerst ingaan op de details van hoe u geld kunt verdienen met bloggen, inclusief voorbeelden uit de echte wereld die u kunt bestuderen en waarvan u kunt leren.

Hier zijn de top manieren om geld te verdienen met bloggen:

https://www.youtube.com/watch?v=wy2yOsCpxVU

1. Online cursussen en workshops

Hier bij Smart Blogger halen we het grootste deel van onze inkomsten uit online cursussen en workshops – meer dan $ 1 miljoen per jaar – maar we zijn verre van de enigen. De meeste mensen die serieus geld verdienen met hun blogs doen het via online cursussen.

Ramit Sethi zou naar verluidt $ 10 miljoen dollar aan jaarlijkse inkomsten hebben overschreden met zijn reeks premiumcursussen.

En het zijn niet alleen zakelijke of vermogensgerichte onderwerpen die het goed doen. Je kunt blogs vinden over zowat elk onderwerp dat online geld verdienen mogelijkheden met online cursussen. Zo heeft de populaire interieurontwerper Maria Killam nogal wat cursussen en workshops in haar catalogus. Verder kun je ook online enquêtes invullen voor inkomen.

2. Boeken en e-boeken

Heel wat schrijvers hebben hun blogsucces omgezet in een grote publishing deal. Mark Manson publiceerde bijvoorbeeld een post genaamd The Subtle Art of Not Giving a F * ck in 2015. Miljoenen lezers later kreeg hij een boekdeal bij Harper Collins en verkocht hij alleen al in de Verenigde Staten meer dan 3.000.000 exemplaren.

Zelf uitgegeven boeken zijn ook succesvol geweest. Het meest opmerkelijke succesverhaal onder bloggers is waarschijnlijk James Altucher’s Choose Yourself, dat nu meer dan 500.000 exemplaren wordt verkocht.

3. Affiliate marketing

Als u passieve inkomstenstromen van uw blog wilt maken, is affiliate marketing een van de beste keuzes – waarbij u de diensten, digitale producten en fysieke producten van andere bedrijven aanbeveelt in ruil voor een commissie.

Hier bij Smart Blogger verdienen we meer dan $ 100.000 per jaar aan het promoten van affiliate-producten, waarvan de meeste afkomstig zijn van terloops aanbevolen producten zoals Siteground (affiliate-link) en Ahrefs (affiliate-link).

Maar er zijn ook veel andere voorbeelden. Zo heeft Digital Photography School naar verluidt meer dan $ 500.000 aan Amazon Associates-commissies verdiend met het promoten van fotoapparatuur.