Hoe u uw rijexamen aflegt: veelgemaakte fouten en hoe u ze kunt vermijden

Hoe u uw rijexamen aflegt: veelgemaakte fouten en hoe u ze kunt vermijden

Voordat je in paniek raakt, onthoud dat de meeste vragen meerkeuzevragen zijn en als je je onderzoek en herziening hebt gedaan, zeil je er waarschijnlijk doorheen. Bovendien is het vragengedeelte 57 minuten lang en heeft de gevarenperceptie 14 clips van één minuut, dus het zal snel voorbij zijn. Als dat de zenuwen niet heeft opgelost, zijn hier een paar veelvoorkomende fouten die leerling-bestuurders maken bij het afleggen van de theorie-test en tips om ze te vermijden.

Meerkeuze vragen

Als het gaat om de meerkeuzevragen, kunt u onderweg uw antwoorden wijzigen als u terugkijkt en denkt dat u een onjuist antwoord heeft gemarkeerd. Het kan handig zijn om vragen waar u niet zeker van bent te markeren en later terug te komen om te voorkomen dat u de vragen die u lastig vindt te lang laat duren. Sommige vragen hebben de neiging mensen meer te laten struikelen dan andere. Hier zijn enkele van de vragen die vaak verkeerd worden beantwoord. Je moet natuurlijk de betekenis van verkeersborden kennen.

‘Bij’ vragen

Vragen als ‘Ter plaatse van een verkeersincident moet je …’ struikelen vaak over de vloer. Het is omdat ze bijna onmogelijk zijn om in de echte wereld te oefenen en de meeste leerling-chauffeurs kunnen zich niet voorstellen hoe het is om bij een van deze evenementen te zijn. De enige manier om het goed te doen met deze vragen is door jezelf te herzien en te blijven testen. Als je een rij-instructeur hebt, vraag hem dan om je te ondervragen.

Documenten

Weten welke documenten u nodig heeft, kan een mijnenveld zijn om te leren, omdat het niet gemakkelijk is om te oefenen. Om u te helpen herinneren, probeer te achterhalen wat elk document betekent en doet, dan kunt u een weloverwogen beslissing nemen op basis van de vraag.

Vragen zoals ‘Als geregistreerde houder van een voertuig is het uw verantwoordelijkheid om de DVLA te informeren over’, is veel gemakkelijker te beantwoorden wanneer u het V5c-document (gewoonlijk het logboek genoemd) daadwerkelijk hebt gezien en begrijpt wat het is voor. Oefen eerst online en ga na wat het aantal fouten auto theorie is die je gemaakt hebt.

Verkeersborden

Verkeersborden zijn letterlijk een andere taal, vol symbolen die voor nieuwe chauffeurs moeilijk te leren kunnen zijn. Waarschijnlijk wordt u tijdens uw theorie-test gevraagd wat een paar verkeersborden betekenen.

De moeilijkste borden om te leren zijn de borden zonder letters, cijfers of richtingen, zoals kruispunten, geen toegang en geen parkeerborden. Neem extra tijd om deze lastige tekens te bestuderen en, zoals altijd, jezelf te testen.