Heb je last van vochtproblemen in je woning? Dan moet je de volgende zaken zeker even in de gaten houden

Is het je opgevallen dat de verf van de muren afbladdert? Er is een vochtige plek onder de vensterbank ontstaan? Je hebt geprobeerd om het steeds opnieuw te schilderen, maar het blijft maar van de muren afbladderen? De kans is groot dat je last hebt van vochtproblemen, wil je die verhelpen? Kijk dan eens op www.vochtproblemen.vlaanderen om alle oplossingen te bekijken.

Vochtproblemen? Wat kun je er allemaal aan doen?

Misschien heeft u besloten om de kogel te bijten en een vochtwerende expert in te schakelen om u advies te geven? Dat is een geweldig idee, maar het is het beste om te weten of de vochtwerende expert je het juiste advies geeft. Het kan een tijdrovende en dure vergissing zijn als je niet weet hoe je vochtbestendig moet zijn in theorie.

  1. We gaan nu snel bekijken hoe je vochtbestendig kunt zijn, waar je op moet letten, welke producten er beschikbaar zijn en hoe deze producten en systemen je vochtproblemen kunnen oplossen.
  2. We moeten dus eerst de vochtproblematiek in kaart brengen en nagaan wat de oorzaak is. Nu kan dit lastig zijn, maar we kunnen een aantal voor de hand liggende vochtwerende elementen elimineren voordat we betalen voor vochtbestrijding Antwerpen om iemand die ons komt helpen met de vochtproblemen.

Vochtige muren op hoog niveau of in een geïsoleerde ruimte?

Manifesteert de vochtige ruimte zich intern op een hoog niveau? Controleer buiten of er condensatieoverloop of toiletoverloopbuizen naar beneden druipen in het metselwerk. De constante bron van water tegen uw metselwerk kan in uw interne afwerking worden getrokken en zich manifesteren als een vochtige plek of als zouten die erdoorheen komen.

  • Dit moet duidelijk zijn, dus stop het onmiddellijk en als dit eenmaal bereikt is, is het gewoon een kwestie van het opnieuw inrichten van uw vochtige muur.
  • Een andere boosdoener hier is de lekkende goot of benedenbuis, dezelfde weer stoppen met de externe bron van vocht en uw probleem zal worden verholpen.

Vochtige muren in je woning? Je kunt er iets aan doen!

Vochtige muren kunnen ook een probleem zijn en het binnendringen van water in uw woning kan ook gebeuren door structurele defecten. Dit is moeilijker vast te stellen, dus hier zijn een paar dingen om naar te kijken.

Schoorsteengootstukken of andere loden gootstukken onder ramen, scheuren in de muren – mogelijk moet de constructie worden gerepareerd – overleg met een ingenieur, een defecte punt – kan een groot probleem zijn – professioneel advies nodig hebben, losse tegels – uiteraard een directe bron van vocht in de constructie nodig hebben, het overbruggen van een spouwmuur met puin.